Aptitude Questions - for Placements


1.If 2x-y=4 then 6x-3y=?
(a)15
(b)12
(c)18
(d)10

Ans. (b)
2.If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?

(a)12
(b)8
(c)16
(d)6

Ans. (b)

3. (1/10)18 - (1/10)20 = ?
(a) 99/1020
(b) 99/10
(c) 0.9
(d) none of these
Ans. (a)

4.Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins
and Pipe C can
empty the same in 40 mins.If all of them work
together, find the time
taken to fill the tank
(a) 17 1/7 mins
(b) 20 mins
(c) 8 mins
(d) none of these
Ans. (a)

5. Thirty men take 20 days to complete a job working 9
hours a day.How
many hour a day should 40 men work to complete the
job?
(a) 8 hrs
(b) 7 1/2 hrs
(c) 7 hrs
(d) 9 hrs
Ans. (b)
6. Find the smallest number in a GP whose sum is 38
and product 1728
(a) 12
(b) 20
(c) 8
(d) none of these
Ans. (c)

7. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms
downstream in 4
hrs.Find the speed of the boat in still water and the
speed of the
water current?
(a) 1/2 kmph
(b) 7/12 kmph
(c) 5 kmph
(d) none of these
Ans. (b)

8. A goat is tied to one corner of a square plot of
side 12m by a rope
7m long.Find the area it can graze?
(a) 38.5 sq.m
(b) 155 sq.m
(c) 144 sq.m
(d) 19.25 sq.m
Ans. (a)

9. Mr. Shah decided to walk down the escalator of a
tube station. He
found that if he walks down 26 steps, he requires 30
seconds to
reach the bottom. However, if he steps down 34 stairs
he would only
require 18 seconds to get to the bottom. If the time
is measured from
the moment the top step begins to descend to the
time he steps off
the last step at the bottom, find out the height of
the stair way in
steps?
Ans.46 steps.

10. The average age of 10 members of a committee is
the same as it was
4 years ago, because an old member has been replaced
by a young
member. Find how much younger is the new member ?
Ans.40 years.

Categories

10th 3i InfoTech Academic Books Accenture ACIO ActiveX ADT Agricultural AIEEE Air Force Algebraic Amdocs Android Answers Application Development Aptitude Aptitude Questions Architectures ASP ATOS B.Sc B.Tech.B.E. Bank Exam BCA BE Board Exam Books break-continue Business Plan C C Programming C# C++ Campus campus interview Candidate profile Capgemini Career CDS Certification CET Challenge Circle Cisco class code Cognizant communication Company Company Profile Competitive Exams computer Computer Networks concentric circles constructor Course Credit Suisse CSS CTS Data Structure DBMS DC Deloitte difficult interview questions dimensions Distributed Computing do while dotNet Download ds Dynamic Web Development e-Admit card Educational engineering entertainment Even Odd Events exam schedule exception for loop fresher GATE general Discussion general knowledge Get Placed Government Job Hall Ticket HCL how to answer How to Prepare HR HR Interview HSC hypertext preprocessor IB IBM IBPS IIT Indian Army Information infosys Intelligence Bureau Internship interview Experience interview questions Interview Tips IntroC IntroC# IntroJava IntroPHP IT J2EE J2ME Java JavaScript jobs Language Books Language Tutorial Languages limit number of objectsJava Limit the number of objects being created in JAVA Linux Linux Administrator Linux Developer Logical Questions loops M Tech M.E. M.Tech M.Tech AND B.Tech Management Management Skills Matrices MBA mca ME microsoft mistakes Mixture Mobile Computing mock questions mock test MySql naukri NDA OOP opening Operating System Oracle paper Persistent PHP php programming php string variables PL/SQL Placement placement guide Placement Paper Placement Process preparing for placement presentation probability Problems Professional program Programming Project Engineer project idea Projects Puzzle qualities Question of the day Questions Quiz Question Recruitment Recruitment Pattern Requirement Result Resume Reviews Screen Sizes Scripting Session Skills Software Software Engineering solved papers Source Code Speed time and distance SQL SSC story Stress Interview Study Material study tips submit resume Synonym TCS Tech Mahindra tech news Technical Books Technical Interview Testing thank you letter Thought Time Table TutC++ Unix questions asked in aptitude and inteviews for MCA UPSC verbal Web Designing Web Developer Website Development What to read while loop Wipro Writing Resume

Receive Quality Tutorials Straight in your Inbox by submitting your Email ID below.

Categories

10th 3i InfoTech Academic Books Accenture ACIO ActiveX ADT Agricultural AIEEE Air Force Algebraic Amdocs Android Answers Application Development Aptitude Aptitude Questions Architectures ASP ATOS B.Sc B.Tech.B.E. Bank Exam BCA BE Board Exam Books break-continue Business Plan C C Programming C# C++ Campus campus interview Candidate profile Capgemini Career CDS Certification CET Challenge Circle Cisco class code Cognizant communication Company Company Profile Competitive Exams computer Computer Networks concentric circles constructor Course Credit Suisse CSS CTS Data Structure DBMS DC Deloitte difficult interview questions dimensions Distributed Computing do while dotNet Download ds Dynamic Web Development e-Admit card Educational engineering entertainment Even Odd Events exam schedule exception for loop fresher GATE general Discussion general knowledge Get Placed Government Job Hall Ticket HCL how to answer How to Prepare HR HR Interview HSC hypertext preprocessor IB IBM IBPS IIT Indian Army Information infosys Intelligence Bureau Internship interview Experience interview questions Interview Tips IntroC IntroC# IntroJava IntroPHP IT J2EE J2ME Java JavaScript jobs Language Books Language Tutorial Languages limit number of objectsJava Limit the number of objects being created in JAVA Linux Linux Administrator Linux Developer Logical Questions loops M Tech M.E. M.Tech M.Tech AND B.Tech Management Management Skills Matrices MBA mca ME microsoft mistakes Mixture Mobile Computing mock questions mock test MySql naukri NDA OOP opening Operating System Oracle paper Persistent PHP php programming php string variables PL/SQL Placement placement guide Placement Paper Placement Process preparing for placement presentation probability Problems Professional program Programming Project Engineer project idea Projects Puzzle qualities Question of the day Questions Quiz Question Recruitment Recruitment Pattern Requirement Result Resume Reviews Screen Sizes Scripting Session Skills Software Software Engineering solved papers Source Code Speed time and distance SQL SSC story Stress Interview Study Material study tips submit resume Synonym TCS Tech Mahindra tech news Technical Books Technical Interview Testing thank you letter Thought Time Table TutC++ Unix questions asked in aptitude and inteviews for MCA UPSC verbal Web Designing Web Developer Website Development What to read while loop Wipro Writing Resume